Presentació


El Servei Veterinari de Genètica Molecular és un servei S3 de la UAB des de 1996 que ofereix la seva expertesa en l’àmbit de la genòmica animal, tant a institucions públiques com a professionals i empreses privades. Tanmateix, també és membre de la xarxa IT del CIDEM des de la seva creació l’any 1999 i actualment forma part de TECNIO, i ha estat responsable de la transferència de tecnologia en el grup de Millora Genètica Molecular Veterinària (2014 SGR 1528).

En quant a la nostre investigació, el SVGM és un referent en l’àmbit de la genòmica porcina i canina i ha participat en projectes nacionals de genòmica porcina, en projectes del 7è PM de genòmica del gos (LUPA) i d’espècies d’interès productiu (QUANTOMICS).

El SVGM ha participat en nombrosos projectes estatals i internacionals relacionats amb la caracterització de gens associats a caràcters d’interès econòmic i sanitari (tant en espècies de renda, com en animals de companyia), així com en la caracterització de recursos genètics animals per definir polítiques de conservació dels mateixos. Els resultats obtinguts en aquests àmbits han permès el desenvolupament de noves eines d’anàlisi i de diagnòstic de gens d’interès en els sectors de sanitat animal i de producció.

La visió del SVGM


La visió del SVGM és la de ser reconegut i consolidar-se com un centre de referència en “know-how” en recerca i desenvolupament a nivell nacional i internacional i arribar a ser el partner d'elecció en diagnòstic genètic veterinari i projectes R+D+i en genòmica animal.

El SVGM ha consolidat la seva expertesa en la caracterització de gens associats a caràcters d’interès econòmic i sanitari (tant en espècies de renda, com en animals de companyia), així com en la caracterització de recursos genètics animals per definir polítiques de conservació dels mateixos.

El SVGM participa en projectes competitius amb participació empresarial (INNPACTO, DOCTORAT INDUSTRIAL) i en convenis amb empreses privades.

La missió del SVGM


La missió del SVGM és fomentar la transferència de coneixement i tecnologia entre la UAB i l’empresa privada en l’àmbit de la genòmica animal i la biomedicina, oferint la seva expertesa i les aproximacions tecnològiques mes innovadores i amb la millor relació cost-benefici per aconseguir el desenvolupament de noves eines de diagnòstic i d’anàlisi genòmic en els sectors de sanitat, producció animals i biomedicina.

En l’àmbit de la transferència de tecnologia a les empreses, el SVGM desenvolupa eines de diagnòstic molecular (know-how propi) i ofereix serveis de genotipat d’alt rendiment i projectes d’R+D+i al sector veterinari (animals de companyia i de producció, especialment porcí) i al sector biosanitari des de l’any 1996.

Els nostres clients valoren especialment l'experiència, la eficàcia i la nostre capacitat d'innovació.